Էնդոկրինոլոգը բացատրել է, թե ով չպետք է հաճախակի պաղպաղակ ուտի. բժշկի առաջարկությունները
Ավելորդ քաշ ունեցող մարդիկ կարող են պաղպաղակ ուտել ոչ ավելի, քան ամիսը մեկ անգամ, միայն այս դեպքում այն չի ազդի նրանց կազմվածքի վրա։ Այս մասին խոսել է էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր, Մոսկվայի պետական համալսարանի հիմնարար բժշկության ֆակուլտետի դասախոս Լոմոնոսովա Զուխրան: Նա բացատրել է, որ նույն առաջարկությունը վերաբերում է նաև մաշկային խնդիրներ ունեցողներին։ «Նրանց համար պաղպաղակը բառացիորեն նման է բենզինի մեջ գցված այրվող լուցկու, հնարավոր չէ խուսափել հիվանդության սրացումից»,- նշել է բժիշկը։ Պավլովայի խոսքով՝ ավելի լավ է, որ բոլոր մարդիկ հրաժարվեն պաղպաղակից։ Իսկ եթե շոգին ցանկությունը մեծ է, ապա միայն խորհուրդ է տրվում օրվա առաջին կեսին, ինչպես մյուս քաղցր մթերքները (հատապտուղներ, մրգեր, մուգ շոկոլադ): Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի երեկոյան արյան մեջ շաքարի մակարդակի լուրջ աճ չառաջացնի։ Պաղպաղակը չի կարող պարծենալ վիտամինների և հանքանյութերի հավաքածուով, նշել է էնդոկրինոլոգը։ Պաղպաղակի պատրաստման համար օգտագործվող կաթում պարունակվող սպիտակուցի և կալցիումի փոքր քանակությունը իրականում «հակադրվում» է մեծ քանակությամբ շաքարով և ճարպերով: «Եթե ցանկանում եք օգուտ ստանալ պաղպաղակից, սառեցրեք թարմ քամած նարնջի կամ խնձորի հյութը: Եվ այնուամենայնիվ, ամռանը պաղպաղակն անհերքելի առավելություն ունի՝ եթե այն ուտեք, երբ նեղված եք, այն կբարձրացնի ձեր տրամադրությունը: Եթե երջանիկ պահին համտեսեք, դա լրացուցիչ կբարձրացնի էնդորֆինի հոսքը։ Այս ծանրակշիռ փաստարկը որոշ կետերում գերազանցում է վնասը»։