Ավելորդ քաշ ունեցող մարդիկ կարող են պաղպաղակ ուտել ոչ ավելի, քան ամիսը մեկ անգամ, միայն այս դեպքում այն չի ազդի նրանց կազմվածքի վրա։ Այս մասին խոսել է էնդոկրինոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր, Մոսկվայի պետական համալսարանի հիմնարար բժշկության ֆակուլտետի դասախոս Լոմոնոսովա Զուխրան: Նա բացատրել է, որ նույն առաջարկությունը վերաբերում է նաև մաշկային խնդիրներ ունեցողներին։ «Նրանց համար պաղպաղակը բառացիորեն նման է բենզինի մեջ գցված այրվող լուցկու, հնարավոր չէ խուսափել հիվանդության սրացումից»,- նշել է բժիշկը։ Պավլովայի խոսքով՝ ավելի լավ է, որ բոլոր մարդիկ հրաժարվեն պաղպաղակից։ Իսկ եթե շոգին ցանկությունը մեծ է, ապա միայն խորհուրդ է տրվում օրվա առաջին կեսին, ինչպես մյուս քաղցր մթերքները (հատապտուղներ, մրգեր, մուգ շոկոլադ): Դա անհրաժեշտ է, որպեսզի երեկոյան արյան մեջ շաքարի մակարդակի լուրջ աճ չառաջացնի։ Պաղպաղակը չի կարող պարծենալ վիտամինների և հանքանյութերի հավաքածուով, նշել է էնդոկրինոլոգը։ Պաղպաղակի պատրաստման համար օգտագործվող կաթում պարունակվող սպիտակուցի և կալցիումի փոքր քանակությունը իրականում «հակադրվում» է մեծ քանակությամբ շաքարով և ճարպերով: «Եթե ցանկանում եք օգուտ ստանալ պաղպաղակից, սառեցրեք թարմ քամած նարնջի կամ խնձորի հյութը: Եվ այնուամենայնիվ, ամռանը պաղպաղակն անհերքելի առավելություն ունի՝ եթե այն ուտեք, երբ նեղված եք, այն կբարձրացնի ձեր տրամադրությունը: Եթե երջանիկ պահին համտեսեք, դա լրացուցիչ կբարձրացնի էնդորֆինի հոսքը։ Այս ծանրակշիռ փաստարկը որոշ կետերում գերազանցում է վնասը»։