Սառնարանային դռներ. Ինչի՞ համար են նախատեսված, ի՞նչ տեսակի են լինում, դրանց օգտակարությունը
Սառնարանային դռներ. Ինչի՞ համար են նախատեսված, ի՞նչ տեսակի են լինում, դրանց օգտակարությունը
Պատերի և առաստաղների սենդվիչ վահանակներից բացի, սառնարանային խցիկները ներառում են նաև սառնարանային դռներ: Նրանց հիմնական խնդիրը ոչ միայն ջերմաստիճանի ռեժիմի պահպանումն է, այլ նաև պահեստային արտադրանքի բեռնաթափման և բեռնման ապահովումն է:
Դռների կառուցվածքը
Դռները, որպես խցիկի կառուցվածքային մաս, բաղկացած են խիտ կտորե վահանակներից, ներառյալ մի քանի շերտ: Նման վահանակների միջև ստեղծվում է հատուկ տարածք, որը թույլ է տալիս ջերմաստիճանը պահպանել խցիկում: Բարձր արդյունավետության ցուցանիշն արձանագրվել է այն բանի շնորհիվ, որ նյութը դիմացկուն է, իսկ ձևն ընտրվել է մասնագետների կողմից:
Ժամանակի ընթացքում դռները չեն դեֆորմացվում `պայմանավորված այն հանգամանքով, որ շրջանակը պատրաստված է անոդացված ալյումինե պրոֆիլից: Այս նյութի կառուցվածքը դիմացկուն է դարձնում սառնարանային դռները հաճախակի շահագործման համար: Կարող եք վստահ լինել, որ ժամանակի ընթացքում դուռը չի փչանա ցածր ջերմաստիճանի ցուցանիշների պատճառով: Արտաքինից դռները երեսպատված են կա՛մ մետաղական թիթեղով կա՛մ պոլիուրեթանային փրփուրով: Սառնարանային դռներն ունեն դասական կառուցվածք, ներառում են նաև դիտապատուհան:
Կառույցը հագեցած է նաև՝
- ճնշման կարգավորիչ փականով,
- ջերմաստիճանը և խոնավությունը կարգավորող տերմոստատով:
Այն սենյակներում, որտեղ ջերմաստիճանի ուժեղ տատանում չկա, իսկ հիմնական պահեստարանները չեն պահանջում չափազանց ցածր ջերմաստիճանի ապահովում, պահպանման համար օգտագործվում են սառնարանային վարագույրներ:
Ի՞նչ գործառույթներ են կատարում սառնարանային դռները:
Դռները թույլ են տալիս՝
- ձևավորել հերմետիկ միջավայր, որը կարևոր է գազային խցիկների համար՝ մրգերի և բանջարեղենի պահեստարաններում,
- ապահովել կայուն ջերմաստիճանային ռեժիմ,
- ապահովել սննդամթերքի կամ ապրանքների պահպանությունը՝ համապատասխան պահպանման կանոններին և ստանդարտներին:
Բացի այդ, դռները ծառայում են որպես պաշտպանություն խցիկ մուտք գործող աղբից, փոշուց և այլ տարրերից:
Ժամանակակից սառնարանային դռների համակարգը միանգամից մի քանի գործառույթ է իրականացնում, մասնավորապես՝
- ցանկալի ջերմաստիճանի և ջերմամեկուսացման պահպանություն,
- հերմետիկ գոտու ստեղծում,
- խցիկում գտնվող ապրանքների պահպանման ժամկետի հնարավոր երկարացում,
- սառնարանային համակարգերի շահագործման համար էլեկտրաէներգիայի սպառման նվազեցում` սառեցման կորստի նվազեցման շնորհիվ,
- մեծ տարածության մեջ առանձին գոտու ստեղծում:
Սառնարանային դռների տեսակները
Չնայած դռների ունիվերսալությանը, առանձնանում են մի քանի տեսակներ՝ կախված ամրացման եղանակից և բացման սկզբունքից՝
- Ճոճվող,
- ետ բացվող,
- բարձրացող:
Որպես կանոն, վերջինները ունեն զգալի մեծ չափսեր և թույլ են տալիս տրանսպորտային միջոցներին մուտք գործել անմիջապես պահեստի սառը գոտի և իրականացնել բեռնաթափում:
Առանձնանում են նաև մեխանիկական և ավտոմատ դռներ, վերջինս օգտագործվում է խոշոր սուպերմարկետներում, բանջարեղենի և մրգերի պահեստարաններում, մսի և ձկների գործարաններում:
Սառնարանային դռները տարբերվում են ձուլվածքով և օդափոխման գծի հատուկ բացվածքով` լինելով մսի վերամշակման գործարանների, արտադրամասերի անփոխարինելի ինժեներական լուծում:
Դռների վրա տեղադրված ավտոմատ կառավարման համակարգերի շնորհիվ հնարավոր է ծրագրավորել ցանկալի ռեժիմները, ինչպես նաև իրականացնել «մարդը խցիկում» գործառույթը:
Որտե՞ղ կարելի է տեղադրել սառնարանային դռներ
Առաջին հերթին դրանք սպանդանոցներն են, մսի վերամշակման արտադրամասերը, ինչպես նաև.
- գյուղատնտեսական գործարաններ,
- սուպերմարկետներ և հիպերմարկետներ,
- հրուշակեղենի գործարաններ,
- լոգիստիկ կենտրոններ:
Սառնարանային դռները կարող են դիմակայել մինչև 50 աստիճան ջերմաստիճանի, ուստի դրանք կարող են տեղադրվել փորձարկման կենտրոններում և արտադրական օբյեկտներում:
Կատալոգում առանձնանում են նաև ցածր ջերմաստիճանի համար նախատեսված դռներ, օրինակ`անընդմեջ թարմության գոտի մինչև 2 աստիճան:
Դռներն առանձնանում են իրենց նշանակալի աշխատանքային ռեսուրսով և ավտոմատացված աշխատանքով: Սա նշանակում է, որ մասնագետներից հատուկ կանոնավոր ծառայություն չի պահանջվում: Բայց նման ցուցանիշի կարելի է հասնել միայն այն ժամանակ, երբ արտադրությունը տեղի է ունեցել` հաշվի առնելով չափումների ճշգրտությունը, ինչպես նաև տեղադրումն իրականացվել է բոլոր կանոններին համապատասխան: